Jonas & zijn moeder

Jonas en zijn moeder behoren tot de armsten van de armen die wonen in Abaya Bisare. Jonas is 11 jaar, en het enige wat zijn moeder heeft. Met zijn 11 jaar voelt hij zich enorm verantwoordelijk voor zijn moeder. Hij loopt iedere dag uren naar school (government school) en weet niet hoe snel hij daarna weer naar huis moet gaan.

Vorig jaar was hij erg ziek, en konden we regelen dat hij geholpen werd in het Sodo Christian Hospital. Hij had heel veel grote abdomen in zijn buik, was erg moe en zijn hele lijf was dik en opgeblazen van het vocht.
Nu gaat het gelukkig goed met hem. Wel hebben ze in het ziekenhuis aangegeven dat hij eigenlijk het vieze water van daar niet meer mag drinken en dat hij dagelijks vers voedsel moet eten.

Zijn moeder heeft een “baantje”, ze helpt met charkhohl (houtskool) maken, en verdiend daarmee net zoveel dat ze kunnen eten………
Verder hebben ze niemand die voor hen zorgt.

Vanuit de gemeenschap werd mij gevraagd of we niet iets in de vorm van sponsoring kunnen doen voor hen.
Omdat ze op de grond sliepen heb ik (uit eigen zak) matrassen en dekens gekocht. Ook heb ik gezorgd voor voedsel voor de komende maanden.
Wat dat al met mensen doet, is ongelofelijk…………… zoveel dankbaarheid…

Maar, er is meer nodig. Het “huisje” waarin ze wonen biedt geen enkele bescherming meer, en geld voor een ander huisje is er niet.
Daarom willen we geld gaan inzamelen om een nieuw onderkomen voor hen te kunnen gaan bouwen.
Daarvoor hebben we ongeveer 2200 euro nodig.

Ook zijn we op zoek naar mensen die via een maandelijkse sponsoring Jonas en zijn moeder zouden willen steunen, zodat we ze vaker kunnen voorzien van voedsel e.d.
We denken aan een bedrag van ongeveer 15 euro per maand.

Een nieuw huis voor Jonas en zijn moeder

dat hebben de leerlingen bij elkaar gelopen tijdens de sponsorloop van oktober (2016) . Ineke Luimes van Stichting Barmuja heeft vanochtend in alle groepen prachtig verteld en foto’s getoond van het sponsor-bouwproject in Ethiopië.Iedereen is het erover eens; een prachtig resultaat !

Jonas en zijn moeder hebben een prachtig huis gekregen!

In januari 2018 wilde Jonas graag gaan werken, zijn moeder helpen om houtskool weg te brengen. Maar hij had niets.
We hebben 2 ezels en een wagen voor hem gekocht zodat hij aan het werk kon !