Asabe Teferi

In Haji Feji, 15 km van Asabe Teferi woont familie van Adane, de contactpersoon. Toen we daar voor het eerst kwamen in 2015 was de bevolking zo blij dat ze zelf een school hebben opgezet. Ook voor deze mensen was er geen toegang tot schoon drinkwater. Daarom hebben we een project hiervoor opgezet. Ook hier is het gelukt de mensen toegang te geven tot schoon drinkwater. Er zijn 3 tappunten gerealiseerd, waarvan 1 dicht bij de school zodat de kinderen na schooltijd schoon drinkwater mee naar huis kunnen nemen.

De stichting heeft ervoor gezorgd dat de kinderen een school uniform hebben gekregen en daarnaast wordt de school regelmatig voorzien van lesmateriaal.

Ook worden er hier 4 weeskinderen gesponsord om het mogelijk te maken dat ze naar school kunnen gaan.

In verband met de uitbraak van de Corona kon er tussen Februari 2020 en Februari 2022 niet gereisd worden, en zijn we gaan denken om een ander project te gaan opzetten. We vinden het belangrijk dat kinderen niet alleen leren, maar ook kunnen spelen. Daarom is besloten om speeltoestellen voor de kinderen te laten maken. Deze waren in Februari 2022 gereed en zijn naar Haji Feji gebracht met een vrachtwagen.

Toen we tijdens ons bezoek in oktober weg wilden gaan kwam er een vrouw naar ons toe, ze had een tweeling van 7 maanden, en vroeg onze hulp. We hadden, zoals altijd, kleding bij ons, dat hebben we haar gegeven, ook hebben we in Asabe Teferi babymelk en flesjes gekocht.

Wilt u meer over onze organisatie weten?

In 1999 reisden Ineke Luimes en haar man Rik voor het eerst naar Ethiopië. Reden van de reis was de adoptie van hun tweede kind Adané. Ze was direct onder de indruk van de mensen in het Afrikaanse land. “Het leek wel een warme deken”, vertelt Ineke. “De mensen zijn zo warm en stralen zo veel uit. Ze hebben bijna niets maar het weinige dat ze hebben, willen ze met je delen.” In het vliegtuig terug naar Nederland wisten ze zeker: hier komen we nog een keer terug.