Sodo

Er zijn goede contacten met het laboratorium van het Sodo Christian Hospial. Daar heeft Ineke in 2008 meegeholpen om het laboratorium naar een andere plek in het ziekenhuis te verplaatsen.

Tot op heden (oktober 2022) is het laboratorium op dezelfde manier in gebruik.

Het laboratorium in het Sodo Christian Hospital
Het laboratorium in het Sodo Christian Hospital
Handdruk Ineke Sodo
Regelmatig worden spullen vanuit Nederland meegenomen die nog goed gebruikt kunnen worden

Sponsoring Sodo

Tekachew werkt in de apotheek van het ziekenhuis. Hij wilde graag verder studeren, om dat mogelijk te maken heeft hij een lening van de stichting gekregen.

Ato Lemma werkt bij de technische dienst van het ziekenhuis. Hij wilde zijn kinderen graag aan de universiteit laten studeren, maar had er het geld niet voor. Sinds 2019 is dit door middel van sponsoring wel mogelijk.

Ato Lemma en zijn 3 kinderen 2019
Ato Lemma en zijn 3 kinderen 2019
2022 Ato Lemma met zijn 2 dochters, zijn zoon is inmiddels gestopt met de studie
2022 Ato Lemma met zijn 2 dochters, zijn zoon is inmiddels gestopt met de studie

Maart 2024

We konden ato Lemma in maart 2024 een laptop geven voor zijn dochters. Hij en natuurlijk ook zijn dochters zijn enorm blij! Heel veel dank daarvoor

In November 2021 is de man van Bereket overleden. Hij werkte op het laboratorium van het Sodo Christian Hospital. Helaas bleef Bereket alleen met hun 2 zoontjes Hermon (6 jaar) en Hindeke (3 jaar) achter. Dankzij een aantal gezinnen in Nederland kunnen ook zij gesponsord worden met een maandelijkse bijdrage zodat het leven voor hen iets draaglijker is. Tijdens het bezoek in Oktober 2022 konden we haar wat kleding voor haarzelf en de jongens geven.

Bereket maart 2024

Het gaat op zich goed met Bereket en haar 2 zonen. Het zou alleen erg fijn zijn dat we nog een paar sponsoren meer hadden om haar met iets meer geld te kunnen ondersteunen

Wilt u meer over onze organisatie weten?

In 1999 reisden Ineke Luimes en haar man Rik voor het eerst naar Ethiopië. Reden van de reis was de adoptie van hun tweede kind Adané. Ze was direct onder de indruk van de mensen in het Afrikaanse land. “Het leek wel een warme deken”, vertelt Ineke. “De mensen zijn zo warm en stralen zo veel uit. Ze hebben bijna niets maar het weinige dat ze hebben, willen ze met je delen.” In het vliegtuig terug naar Nederland wisten ze zeker: hier komen we nog een keer terug.