In het Sodo Christian Hospital kwam ik aan de praat met Lemma, hij werkt bij de technische dienst van het ziekenhuis. Hij vroeg om ondersteuning voor het volgende:

Hij heeft 3 kinderen, een jongen van bijna 16, Issak, een meisje van 13. Beemit en een meisje van bijna 13. Mkilit. Lemma verdient 5000 Birr per maand (ongeveer 140 Euro) en moet voor de school van zijn kinderen al iedere maand 1000 Birr betalen. Dit kan hij eigenlijk niet betalen, maar hij vindt het belangrijk dat zijn kinderen naar school kunnen gaan. Dat vinden wij natuurlijk ook.

Nu zijn wij op zoek naar mensen die bereid zijn voor een aantal jaren hierin mee te helpen. Met een ondersteuning van 30 Euro per maand zou Lemma geholpen zijn!

Wie kan/wil hieraan meehelpen? We horen het graag!

UPDATE

Vanaf het leerjaar 2018-2019 is er een sponsor gevonden voor de kinderen van Lemma! De schoolresultaten waren in de zomer van 2019 erg goed!
Voor het jaar 2019-2020 zullen ze weer gesponsord worden.

Sinds begin 2018 worden 4 kinderen uit Asabe Teferi financieel ondersteund om mogelijk te maken dat ze naar school kunnen. Het zijn alle 4 meisjes. Door de ondersteuning die wordt geboden wordt eten en kleding voor deze kinderen gekocht. Ook wordt de school voor hen betaald. Op de foto staan 3 van de 4 kinderen en het hoofd van de school. Deze ondersteuning is mogelijk door maandelijkse geldelijke bijdrages van verschillende gezinnen.

Tijdens de reis van Ineke (januari 2014) naar Ethiopië kwam ze in contact met een gezin in de buurt van Asebe Teferi, in het noord-oosten van Ethiopië. De plek waar ze wonen is niet met een auto te bereiken, het laatste stuk moet te voet worden afgelegd. Vanaf dat moment wordt dit gezin door middel van een maandelijkse donatie op een duurzame manier worden ondersteund.

Stichting Barmuja zamelt geld in voor verschillende projecten in het dorp Barmuja en de omringende regio. Sinds haar oprichting in 2005 heeft de stichting verschillende grote projecten gerealiseerd, waaronder drinkwaterprojecten in Barmuja, Damboya en Donkorcha. Daarnaast hebben we geld ingezameld om Mitiku, een jongen uit een gezin waarin de vader is overleden, de mogelijkheid te geven te studeren aan de universiteit.

In juni 2013 kreeg Mitiku zijn diploma uitgereikt bij de universiteit van Nekemte. Ineke was daarbij aanwezig.